Starte en nettside – 2020 Gründer

webutvikling nettside

Nettside i 2020

Det å starte med en nettside for et foretak kan være motivert av forskjellige årsaker, et ønske om å vise frem tjenester eller komme i kontakt med mennesker. Uansett hva motivasjonen var så er målet det samme; å møte kunder på nett for å vise hvordan vi kan hjelpe, tilby tjenester eller opplevelser til de som besøker siden.

På grunn av situasjonen som oppsto i 2020, så måtte mange omstille seg til en hverdag på nett. Nettbaserte tjenester ble løsningen for mange behov, å møtes på jobb, snakke med legen, bestille varere og tjenester og mye mer. Dette ble også en motivasjon for mange for å kanskje opprette en nettside for å tilby egne tjenester eller å flytte noe av sin eksisterende virksomhet over på nett. Dette har også gjort at en har tenkt annerledes om nettsider, tjenester og design. Det blir viktigere at innholdet er søkemotor-vennlig slik at personer som før var på jakt etter en fysisk adresse nå finner de samme tjenestene på en nettside.

Synlighet for din virksomhet

SEO (Søkemotoroptimalisering) er ikke bare en funksjon som er kjekk å ha, men er viktig for å skille seg ut å gjøre seg selv synlig på nett. Når mennesker sine vaner og forventninger endres, slik som skjer i disse tider, så endres også viktigheten med SEO. Vi trenger å finne nettsidene til de vi vil kontakte for å se om vi kan avtale en time online, om de har en nettbutikk istedenfor en vanlig butikk osv. God SEO sørger for at din idé og virksomhet blir synlig for andre. Her kan du lese mer om hvordan du kan komme i gang med SEO

Møtes på nett

Kanskje er du noen som jobber med mennesker, møter mennesker der de er eller at mennesker oppsøker deg. Noe som har skjedd den siste tiden er endringen i forventninger i forbindelse med hvordan vi kan møtes. Flere tjenester som vi før bare har tenkt på som kontor og timebestillinger med personlig fremmøte har nå blitt gjort tilgjengelige som video møter. Dette åpner opp tanker for mange som ønsker å utvikle en nettside som bygger videre på disse idéene. Hva om kontoret var det minst viktige for kunden?Hva om nettsiden ble det nye kontoret ditt? Det er hit vi er på vei og endringene har allerede skjedd flere steder. Her er det flere fordeler både for deg som driver virksomheten men også for kundene. Virksomheten din og tjenestene dine blir tilgjengelig på en helt annen måte. Kanskje blir terskelen for å benytte seg av endel tjenester lavere når en kan gjøre det fra sitt eget hjem.

Dette stiller også krav til nettsiden og virksomheten. Vi samtykker til nye ting, kobler oss opp via nye tjenester eller kjøper tjenester fra nettsider. kvaliteten på butikk og betalingsløsninger og plattform for videomøte være god og sikker. Det skal oppleves som trygt for kunder å møte deg eller handle fra deg.

Design og brukervennlighet

For å skille deg ut, holde på kunder og skape et profesjonelt uttrykk på siden din så må designet være oppdatert og oppleves som moderne. Med moderne mener jeg ikke nødvendigvis at siden må være minimalistisk med flotte elementer og bilder. Men designet må føles oppdatert ut. At den som har designet og utviklet siden har gått igjennom hver minste ting å sørget for at innholdet vises riktig og følger en rød tråd gjennom alt innhold. Typisk problem som virker umoderne og avskrekkende på mange er; sider som ikke skalerer innhold helt riktig til mobil. Da kan ofte folk føle at designet er utdatert og lite brukervennlig.

Design på nettsiden, kvaliteten på butikk og betalingsløsninger og plattform for videomøte/kurs og lignende skal være god og sikker. Det skal oppleves som trygt for kunder å møte deg eller handle fra deg.

Nettsiden din skal inspirere mennesker til å handle fra deg eller benytte seg av dine tjenester. Derfor er det viktig at dette er gjennomtenkt når du som gründer i 2020 møter kundene dine på nett. Noen har allerede begynt å satse på online-baserte tjenester. Andre har måttet legge om eksisterende virksomhet til en mer online basert versjon. Uansett hva som er grunnen, så har du fått noen tips og råd på hvordan du kan lykkes med dette.